Inici Notícies Carme Camps i Salvat-en agraïment

Carme Camps i Salvat-en agraïment

1011
0
COMPARTIR
Carme Camps.

Benvolguts socis

Lamentem haver-vos d’informar que la Carme Camps i Salvat ha deixat el seu cos feixuc i s’ha enlairat cap els estels el divendres 29 d’agost.

Esperem i desitgem que en aquest gran viatge de retorn a casa sigui tan lliure, com sempre havia desitjat, i ho sigui per tota l’eternitat.

Ha estat sòcia de la nostra associació des del  2014  Durant aquests temps no ens ha faltat mai ni el seu encoratjament ni la seva visió per dur a terme la nostra silenciosa tasca d’ajudar a créixer als infants i els adults, que en tenen cura, amb els contes i la lectura.

La Carme era una persona excepcional a demés d’una gran professional.  Bibliotecària del British  va esdevenir cap de la Central de Barcelona de les Biblioteques de la  Generalitat de Catalunya el 1984 i dos anys  després va arribar a ser la Cap del Servei de Biblioteques.

Va ser la meva Cap durant 11 anys.  Em va empènyer i encoratjar des d’un bon  començament a desenvolupar la meva tasca i a donar-la a conèixer, sense ella no hagués pogut bastir la biblioteca de tots els nens que era Can Butjosa i a poc a poc va esdevenir una de les millors amigues que he tingut.

Era una persona noble, amb un gran cor i una gran saviesa, justa, compromesa, coherent amb les seves creences que la duia a defensar les seves veritats,  amb  la fina i aguda ironia anglesa que la caracteritzava.

Va ser sigil·losament apartada de les seves responsabilitats, precisament per la seva noblesa i coherència professional en negar-se a dur endavant una Llei de biblioteques que considerava inapropiada pel futur  de totes les biblioteques de Catalunya. Cosa  que malauradament vam poder comprovar en viu i en directe moltes professionals poc després.

Des de l’Associació agraïm de tot cor el  seu acompanyament i entusiasme per tot allò que empreníem i la seva confiança en tots en els que la integrem.

Sabem que continuarà vetllant per nosaltres, acompanyant-nos amb la seva bonhomia i sentit de l’humor, potser ara més  des d’amunt o més des del nostre costat.

Qui sap!  HI confiem!  La Mort és un misteri  que forma part de la Vida.

Continuem endavant, passet a passet, per ella i amb ella.

Una gran abraçada per tots, especialment pels seus fills en Mark i la Mireia.

Mercè Escardó i Bas

Presidenta

En nom de tota la junta: Marta Calvo, Teresa Dodas, Jordi Palay, Bàrbara Soler (en estricte  ordre alfabètic, que ella, com a bona bibliotecària, respectava)